Hodnocení investičního projektu - výstavba niklovací linky - Šmolík, Jiří; Scholleová, Hana, 1964-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tématem diplomové práce je hodnocení reálného investičního projektu společnosti SEVEN -- K s.r.o., která chce investovat do nové výrobní linky na chemické pokovování niklem. V teoretické části jsou shrnuty základní analýzy, etapy investičního rozhodování, parametry vstupující do hodnocení investic a samotné dynamické metody hodnocení. V praktické části je nejprve představena analyzovaná společnost, dále je rozebrána analýza vnitřního a vnějšího potenciálu firmy, následuje finanční analýza pro zjištění hospodářského zdraví podniku. Poté již je představen investiční záměr firmy do nové technologie chemického niklování včetně jeho vstupních parametrů a jsou vypracovány metody hodnotící investiční projekt. Na závěr je provedena jednofaktorová citlivostní analýza. Cílem této diplomové práce je vytvořit plnohodnotné podklady a kvalifikované doporučení k rozhodnutí pro management společnosti SEVEN -- K s.r.o., zda danou investici realizovat či daný projekt zamítnout.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses