Analýza ekonomiky Poľska od roku 2000 do súčasnosti -- jedinej krajiny Európskej únie bez recesie - Brejčák, Peter; Šimíček, Petr; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Analýza ekonomických agregátov a hospodárskej politiky Poľska od roku 2000 ukazuje, že najdôležitejším faktorom, prečo krajina nezažila recesiu, sú výdaje na spotrebu súkromného sektora, ktoré v sledovanom období neustále rástli. Pozitívnymi faktormi sú aj výdaje na spotrebu vlády a vlastná mena zloty, ktorá počas krízy výrazne depreciovala a exportne zamerané odvetvia tak získali vyššiu konkurencieschopnosť. Kladom je aj stabilný bankový sektor. Negatívnym faktorom je v súčasnosti obmedzovanie výdajov vlády na spotrebu, z dlhodobého hľadiska tiež problémy trhu práce, najmä v oblasti zamestnanosti mladých ľudí a žien. Za účelom stabilného hospodárskeho rastu v dlhom období by mal byť tento trh ďalej reformovaný.
Vedoucí práce: Petr Šimíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses