Sestavení rozpočtu u konkrétní obchodní firmy s možnou návazností na japonský styl podnikání - Hlaváčková, Jana (2014)
Tato práce je zaměřena na přiblížení japonského způsobu řízení firmy neboli kaizen. Práce v sobě pojímá jak část teoretickou, tak část praktickou. V teoretické části je nástin změny obchodního odvětví v současnosti. Na to napojuje přiblížení pojmu kaizen a některých jeho principů. Praktická část obsahuje popis konkrétní obchodní firmy a její firemní struktury. Vybraný problematický okruh je popsán a je na něj aplikováno možné řešení pomocí kaizenu.