Dopad evropské legislativy na český finanční trh - Chytilová, Alice (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na evropské směrnice o trzích finančních nástrojů platné pro český finanční trh. Práce je rozdělena do tří hlavních částí -- shrnutí evropské legislativy v oblasti finančních trhů, vyhodnocení dopadů směrnice MiFID na český finanční trh a analýza předpokladů pro přijetí MiFID II s vyhodnocením, zda je tato právní úprava potřebná. Práce zahrnuje vyhodnocení vzniku, průběhu a dopadů evropské právní úpravy na český finanční trh. Vyhodnocení dopadů MiFID není jen popisem, ale skutečným zhodnocením jeho dopadů na základě kvantitativních ukazatelů. Doporučení týkající se přijetí nové právní úpravy vychází z nedostatků a problémů zjištěných na českém finančním trhu.