Brand equity jako důležitý faktor v bankovnictví - Malysheva, Kseniia (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá brandingem v oblasti bankovnictví. Zaměřuje se především na vztah hodnoty brandů bank a marketingových nákladů vynaložených těmito bankami s cílem potvrdit nebo vyvrátit hypotézu o jejich závislosti. Dále se zabývá vlivem hodnoty brandu na tržní kapitalizaci společnosti. Úvodní teoretická část definuje pojem brand, jeho roli a výhody jak pro výrobce, tak i pro spotřebitele. Také popisuje metody a cíle ocenění jeho hodnoty. Praktická část je věnována analýze vztahu hodnoty značky a marketingových nákladů a také vlivu hodnoty značky na tržní kapitalizaci bank.