Systém zařízení denní péče o děti předškolního věku v České republice - Šírová, Kateřina; Poláková, Olga, 1944-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Ženy po mateřské dovolené jsou považovány za jednu z nejvíce ohrožených skupin na trhu práce. Vzhledem k dlouhodobému výpadku z pracovního procesu v souvislosti s péčí o dítě mají obtížné podmínky při hledání zaměstnání. Systém zařízení denní péče o děti předškolního věku by měl ženám pomáhat eliminovat tento efekt. Práce si dává za cíl zkoumat dostatečnost a efektivitu systémů zařízení denní péče o děti předškolního věku a to na základě rozboru legislativy a v komparaci se systémy jiných států. Dále práce srovnává dostatečnost systému v krajích České republiky a její možný vliv na nezaměstnanost žen.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses