Důchodová reforma v ČR a demografický vývoj populace - Vašíčková, Kateřina (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku důchodové reformy, která v nedávné době proběhla v České republice. V první části jsou stručně popsány důchodové systémy, jejich typy a rozdíly. Dále se práce věnuje postupnému vývoji penzijního systému. Zaměří se na významné změny, které proběhly v rámci tzv. malé a velké důchodové reformy a představí na základě závěrů Bezděkovy zprávy varianty důchodové reformy jednotlivých politických stran. V další části se práce věnuje analýze faktorů, které ovlivňují vývoj penzijního systému, se zaměřením na tendence demografického vývoje do budoucna. V závěru práce je zhodnoceno naplnění cílů stanovených vládou a jsou popsány výsledky, které reforma přinesla za dva roky svého fungování.