Důchodová reforma v ČR a demografický vývoj populace - Vašíčková, Kateřina; Poláková, Olga, 1944-; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku důchodové reformy, která v nedávné době proběhla v České republice. V první části jsou stručně popsány důchodové systémy, jejich typy a rozdíly. Dále se práce věnuje postupnému vývoji penzijního systému. Zaměří se na významné změny, které proběhly v rámci tzv. malé a velké důchodové reformy a představí na základě závěrů Bezděkovy zprávy varianty důchodové reformy jednotlivých politických stran. V další části se práce věnuje analýze faktorů, které ovlivňují vývoj penzijního systému, se zaměřením na tendence demografického vývoje do budoucna. V závěru práce je zhodnoceno naplnění cílů stanovených vládou a jsou popsány výsledky, které reforma přinesla za dva roky svého fungování.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses