Podniková architektura jako služba - Gála, Libor, 1965-; Jandoš, Jaroslav; Zuzák, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Přestože architektonické služby jsou již po dlouhá staletí běžnou součástí stavitelství, jejich využití v teorii i praxi podnikové architektury je zmiňováno jen málo. Autor se v disertační práci zabývá formulací modelu podnikové architektury jako služby a jeho řešením. Model je vymezen soustavou konstruktů a předpokladů, které zohledňují současné poznatky v oblastech podnikové architektury a služeb. Řešení modelu identifikuje a vymezuje architektonické služby, kterými je podniková architektura poskytována hbitě a flexibilně. Platnost modelu i jeho řešení jsou prakticky ověřeny ve dvou prostředích reálného světa: v prostředí centra sdílených služeb a v prostředí externího poskytovatele služeb.
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor disert. práce]; disertace; dissertations