Využití metody ABC ve vybraném podniku - Kazhimova, Dina (2014)
Cílem této bakalářské práce je důkladný rozbor metody kalkulace jednotlivých výkonů spřiřazováním nákladů aktivitám, neboli tzv. Activity-based costing (ABC) a porovnání s tradičními metodami alokace nákladů. Zároveň, na základě znalostí shrnutých v teoretické části bakalářské práce budování modelu vypočtu nákladů v reálném podniku a porovnání s existujícím modelem, následné prokázání výhod a případně nedostatků obou metod.