Prohibice jako nejdrastičtější forma regulace - Haruda, Zdeněk (2014)
Bakalářská práce se zabývá prohibicemi alkoholu ve vybraných zemích. Ukazuje důvody vzniku prohibicí a dopady na společenské a ekonomické blaho občanů a států. V teoretické části práce se představují jednotlivé případy zavedení prohibic a je provedena jejich analýza efektivnosti. V praktické části se práce zaměřuje především na prohibici ve Spojených státech amerických. Uvádí názory některých oponentů i příznivců prohibice, stejně jako pozitivní a negativní dopady této třináctileté prohibice.