Prohibice jako nejdrastičtější forma regulace - Haruda, Zdeněk; Rybáček, Miroslav; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá prohibicemi alkoholu ve vybraných zemích. Ukazuje důvody vzniku prohibicí a dopady na společenské a ekonomické blaho občanů a států. V teoretické části práce se představují jednotlivé případy zavedení prohibic a je provedena jejich analýza efektivnosti. V praktické části se práce zaměřuje především na prohibici ve Spojených státech amerických. Uvádí názory některých oponentů i příznivců prohibice, stejně jako pozitivní a negativní dopady této třináctileté prohibice.
Vedoucí práce: Miroslav Rybáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses