Zavedení elektronické evidence tržeb v České republice - Netrhová, Anna; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním cílem práce je porovnat výši daňové mezery se saldem státního rozpočtu v České republice za období od roku 2009 do roku 2014. Dílčí cíle mé bakalářské práce jsou: popsat, jak fungují registrační pokladny, porovnat fungování účtenkové loterie ve vybraných státech, vysvětlit, co to je to daňová mezera a proč ji použiji k výpočtům v analytické části práce. Pro splnění dílčích cílů práce je použita popisná metoda. Následující část práce má legislativně technický charakter. Ke splnění hlavního cíle je použita metoda aplikovaného výzkumu, na základě kterého určím poměr mezi výší mezery DPH a saldem státního rozpočtu od roku 2009 do roku 2014. Pro rok 2014 budou použity odhady Ministerstva financí České republiky o schodku státního rozpočtu. Daňová mezera pro období od 2012 -- 2014 bude určena odborným odhadem. Výsledkem analytické části je, že v případě ideálního výběru daní by byl státní rozpočet od roku 2010 do roku 2011 mírně schodkový, v roce 2012 vyrovnaný a v roce 2013 dokonce přebytkový. V případě predikce pro rok 2014 by se jednalo o mírně schodkový rozpočet.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses