Analýza vybraných aspektů hospodářsko-politických problémů Řecka - Halík, Jiří; Ševčíková, Michaela; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza vybraných hospodářsko-politických problémů Řecka. Jsou zkoumány nedostatky v demokratickém uspořádání Řecka a z těchto nedostatků plynoucí velký veřejný sektor. Dále práce zkoumá vliv eurozóny na zadlužení Řecka a konkurenceschopnost helénské ekonomiky. V rámci zkoumání konkurenceschopnosti se především práce zaměřuje na dlouhodobé záporné saldo běžného účtu platební bilance a trh práce. Zhodnocuje finanční pomoc od MMF a eurozóny, předpovídá pravděpodobný scénář vývoje řecké ekonomiky. Práce ukazuje, že za problémy Řecka nestojí primárně eurozóna.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses