Sbližování daňových systémů v EU - Kučírková, Dagmar (2015)
Tato diplomová práce se zabývá vyhodnocením skutečnosti, zda v daňových systémech členských států Evropské unie dochází ke konvergenci či nikoliv. První kapitola zachycuje vývoj procesu koordinace a harmonizace v členských státech Evropské unie. Další kapitola se zaměřuje na popis a komparaci současného stavu daňových systémů v Evropské unii. Ve třetí kapitole se zabývám statistickým vyhodnocením vývoje jednotlivých proměnných - daňové kvóty, kvót jednotlivých daní, sazeb implicitních a statutárních pro jednotlivé daně a skupiny daní mezi roky 1995 a 2011. Čtvrtá kapitola shrnuje výsledky analýzy.