Výkaz peněžních toků - Linhartová, Lucie (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na obsah a vypovídací schopnost výkazu peněžních toků ve vazbě na podnikatelské nefinanční subjekty. Obsahově vychází z IAS 7 a je doplňována o pravidla českých účetních předpisů. Vymezuje peníze a peněžní ekvivalenty, zabývá se strukturou výkazu peněžních toků, vykázáním specifických peněžních toků a způsoby prezentace peněžních toků. V závěru teoretické části přibližuje pravidla pro sestavení konsolidovaného výkazu peněžních toků. Praktická část práce zkoumá schopnost vybraného ekonomického softwaru sestavit výkaz peněžních toků v souladu s českými účetními pravidly.