Výkaz peněžních toků - Linhartová, Lucie; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na obsah a vypovídací schopnost výkazu peněžních toků ve vazbě na podnikatelské nefinanční subjekty. Obsahově vychází z IAS 7 a je doplňována o pravidla českých účetních předpisů. Vymezuje peníze a peněžní ekvivalenty, zabývá se strukturou výkazu peněžních toků, vykázáním specifických peněžních toků a způsoby prezentace peněžních toků. V závěru teoretické části přibližuje pravidla pro sestavení konsolidovaného výkazu peněžních toků. Praktická část práce zkoumá schopnost vybraného ekonomického softwaru sestavit výkaz peněžních toků v souladu s českými účetními pravidly.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses