Odpisování a vykázání ztráty ze snížení hodnoty aktiv dle ČÚS a IFRS - Brothánek, Jan; Ašenbrenerová, Petra; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá trvalým a přechodným snižováním hodnoty aktiv v účetnictví. V teoretické části je nejprve popsáno prvotní ocenění aktiv při jejich pořízení a dále se práce zabývá odpisováním a snižováním hodnoty aktiv s ohledem na účetní zásady dle českých (ČÚS) i mezinárodních (IFRS) účetních standardů. Zmíněna jsou i pravidla odpisování a tvorby opravných položek pro výpočet základu daně z příjmu a s nimi související problematika odložené daně. V aplikační části jsou metody zmíněné v teoretické části demonstrovány na příkladech v několika variantách, jsou vzájemně porovnávány a doplněny komentářem.
Vedoucí práce: Petra Ašenbrenerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses