Porovnání účetních a daňových odpisů dlouhodobého majetku - Staněk, Petr (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na účetní a daňové odpisy dlouhodobého majetku, a to jak z hlediska platné české legislativy, tak i metodiky jejich výpočtů. První část práce se zabývá kompletními teoretickými znalostmi potřebnými pro správné určení dlouhodobého majetku a následné vypočtení účetních resp. daňových odpisů. Na souhrnném praktickém příkladu, který je obsahem druhé a třetí části, je znázorněna metodika postupu při odpisování.