Analýza trhu mobilních služeb v ČR po cenové revoluci v roce 2013 - Král, Jaroslav; Štípek, Vladimír, 1986-; Procházka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářské práce se zabývá trhem mobilních komunikací na území České republiky po cenové revoluci, příchodu tarifů s neomezeným voláním a SMS za pětinové ceny oproti původním. Teoretická část využívá ekonomickou teorii monopolu a především oligopolu v praxi. V České republice působil tříčlenný oligopol společností T-Mobile, Telefonica O2 a Vodafone. V praktické části se práce věnuje analýze nabídek mobilních operátorů a nových subjektů ve formě virtuálních operátorů MVNO. Nové ceny jsou pro zákazníky na českém trhu výhodnější. Pro operátory MNO neměl z hlediska tržeb příchod neomezených tarifů velký význam, pouze si rozdělili své zákazníky na ty lukrativnější a méně lukrativní. V závěru jsou uvedeny mé vlastní názory na vývoj telekomunikačního trhu.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses