Proces implementace systému hodnocení pracovníků v renomované české pojišťovací společnosti - Svobodová, Klára (2014)
Hodnocení zaměstnanců patří k aktivním nástrojům řízení lidských zdrojů a pracovního výkonu. Jeho důležitost ve vedení dnešních společností roste s tím, jak nabývá na významu role lidského kapitálu v rámci procesu intelektualizace. Hodnocení se tak stává důležitým prostředkem k dosahování a udržování politiky vysokého výkonu, produktivity a konkurenceschopnosti. Objektem diplomové práce je renomovaná česká pojišťovací společnost, která se v rámci zefektivňování svých procesů a systémů rozhodla změnit i systém hodnocení zaměstnanců. Cílem práce je tak zmapovat proces implementace této nové podoby hodnotícího systému. Na základě toho získá společnost zpětnou vazbu na provedení celé implementace a bude se moct do budoucna vyvarovat nedostatkům v procesu, které jsou v práci definovány. Zároveň je obsahem práce navržení optimalizačních doporučení do budoucna, které může společnost při dalších úpravách hodnotícího systému využít.