Rozpočet města - Růžková, Michaela; Jurčík, Radek, 1971-; Louda, Tomáš, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce pojednává o rozpočtu města, o jeho tvorbě a realizaci. Práce je rozdělena na dvě části. V první části jsou vysvětleny základní pojmy a popsána teorie týkající se této problematiky, která je důležitá pro druhou část práce. Druhá, praktická část se pak věnuje historii hospodaření města Poděbrady od roku 2009 a rozboru rozpočtů města v letech 2013 a 2014. Na základě provedené analýzy příjmové a výdajové stránky rozpočtů je zhodnoceno hospodaření města a jsou zde představeny návrhy pro zlepšení. Dále je zde provedeno porovnání financování měst v České republice a na Slovensku s uvedením praktického příkladu na zvoleném městě.
Vedoucí práce: Radek Jurčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses