Práce s databázovým systémem DynamoDB - Pilař, Jan (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na databáze označované jako NoSQL a lze ji rozdělit na dvě části. V první části se snaží pojem vysvětlit a zabývá se několika aspekty, kterými NoSQL databáze liší od tradičních, založených na relačním modelu. Následuje popis hlavních prou-dů způsobu uložení dat a srovnání v kontextu relačních databází, přičemž se předpokládá, že je čtenář se základními principy relačních databází seznámen. Podrobněji se zaobírá databá-zemi typu klíč-hodnota Redis a DynamoDB. V praktické části je formou výkladu uvedena ukázka práce se službou DynamoDB. Kapitola poskytuje informace o tom, jak službu zprovoznit, naplnit daty a dotazovat.