Práce s databázovým systémem DynamoDB - Pilař, Jan; Palovská, Helena, 1959-; Tomášková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na databáze označované jako NoSQL a lze ji rozdělit na dvě části. V první části se snaží pojem vysvětlit a zabývá se několika aspekty, kterými NoSQL databáze liší od tradičních, založených na relačním modelu. Následuje popis hlavních prou-dů způsobu uložení dat a srovnání v kontextu relačních databází, přičemž se předpokládá, že je čtenář se základními principy relačních databází seznámen. Podrobněji se zaobírá databá-zemi typu klíč-hodnota Redis a DynamoDB. V praktické části je formou výkladu uvedena ukázka práce se službou DynamoDB. Kapitola poskytuje informace o tom, jak službu zprovoznit, naplnit daty a dotazovat.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses