Children pay as you go system - Brožová, Tereza; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
V diplomové práci je představen netradiční koncept důchodového systému Children pay as you go, který zohledňuje vazbu mezi počtem vychovaných dětí a nárokem na starobní důchod. Pozornost je věnována zejména konkrétním návrhům jednotlivých vědců, jak by mohl systém fungovat a jak by mohl být zaveden do praxe, jsou rozebrána také pozitiva a negativa tohoto prozatím jen teoretického konceptu. V analytické části se práce zaměřuje především na výpočet nákladů na výchovu a výživu dítěte a také na kalkulace příspěvku jedince do systému. Z těchto výpočtů je pak odvozen návrh, jak by se rodičům daly kompenzovat alespoň částečně náklady, které vynaložili z rodinných rozpočtů na výchovu a výživu svých potomků.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses