Ekonomická analýza podniku Karlovarské minerální vody, a.s. - Klikar, Martin (2014)
Diplomová práce se zabývá ekonomickou analýzou společnosti Karlovarské minerální vody, a.s. za roky 2008--2012. Práce obsahuje strategickou a finanční analýzu a je řešena z pohledu externího uživatele na základě veřejně dostupných účetních výkazů. Ve strategické analýze byla provedena analýza mikrookolí, makrookolí a analýza SWOT. Obsahem finanční analýzy je výpočet absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů. Dále tato část diplomové práce obsahuje bankrotní a bonitní modely, pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu, pravidla financování, analýzu zásob, provozní páku a mezipodnikové srovnávání. V závěru práce jsou shrnuty nejdůležitější poznatky na základě prozkoumaných výpočtů a nastíněná doporučení ke zlepšení finanční situace podniku.