Finanční analýza Pivovaru Bernard - Janoušek, Adam (2015)
Cílem této diplomové práce je tradičními metodami a postupy používanými v rámci finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví podniku Rodinný pivovar BERNARD, a.s. Práce se dělí do dvou částí -- v první, teoretické, jsou dopodrobna popsány jednotlivé metody a testy použité v rámci analýzy. Druhou část tvoří již samotná analýza, kterou tvoří horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, poměrová analýza včetně pyramidového rozkladu ukazatele ROE, analýza pracovního kapitálu a analýza pomocí bankrotních a bonitních modelů.