Vznik Mezinárodního měnového fondu pohledem československého dobového levicového tisku (1945-1948) - Seifert, Lukáš; Doležalová, Antonie, 1966-; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá ohlasy na Mezinárodní měnový fond a brettonwoodské měnové uspořádání v dobovém československém tisku v poválečném období. Cílem práce bylo odpovědět na otázku, jak tisk nahlížel na vznik a počáteční fungování brettonwoodského měnového systému a zda se už v této době v levicovém diskurzu projevovaly negativní postoje k MMF a MBOR. Práce vychází z hypotézy, že právě levicový tisk mohl veřejnosti prezentovat negativní postoje k brettonwoodským institucím už od počátků jejich existence. K řešení problému byly využity metody analytická a popisná.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses