Moderní metody získávání a výběru zaměstnanců z pohledu personální agentury - Tatarynava, Aksana (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou různých metod získávání a výběru zaměstnanců, hodnotí moderní postupy získávání a výběru uchazečů používané v personální agentuře CPL Jobs a přináší návrhy na zlepšení procesu získávání a výběru uchazečů v rámci agentury. Cílem této práce je prozkoumat proces získávání a výběru nových zaměstnanců jako klíčové součásti moderních přístupů personálního řízení, popsat nástroje pro efektivní dosažení procesu a předložit vlastní návrhy ke zlepšení jeho efektivity. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je vymezen proces získávání a výběru kvalifikované pracovní síly a popsané různé metody získávání a výběru zaměstnanců v personální agentuře. V praktické části s pomoci poznatků v praxi analyzován současný stav používání různých zdrojů a metod získávání a výběru uchazečů v personální agentuře CPL Jobs a předložení doporučení ke zlepšení celého procesu.