Analýza trhu práce v Košickom kraji v rokoch 1993 – 2013 so zameraním na súčasnost - Beleš, Tomáš; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Prachař, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práca sa zaoberá podrobnou analyzou trhu prace v Kosickom kraji a na Slovensku. Cielom diplomovej prace je zhodnotit vyvoj na trhu prace v odbobi od roku 1993 do roku 2013 a identifikovat hlavne faktory, ktore na zamestnanost v tomto kraji vplyvaju. Teoreticka cast prace je zamerana na popis historickych predpokladov kraja a sucasneho pristupu hlavneho prudu ekonomie k trhom prace, popisu strany ponuky a dopytu po praci a vymedzeniu zakladnych skumanych problemov. V praktickej casti vyuzivame metodu syntezy a analyzy. Kraj podrobime dokladnej demografickej analyze, analyzujeme socialnu politiku, politiku zamestnanosti a vyvoj hlavnych ukazatelov v sledovanom obdobi. Na zaklade dostupnych udajov je vytvorena prognoza vyvoja nezamestnanosti v najblizsich rokoch. V zavere prace su vysledky zhodnotene za pomoci SWOT analyzy popisujucej silne a slabe stranky, hrozby a prilezistosti trhu prace v Kosickom kraji.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses