Varianty stanovení bezrizikové výnosnosti v ocenění podniku - Havrdová, Petra; Rýdlová, Barbora, 1976-; Dvořák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce Varianty stanovení bezrizikové výnosnosti v ocenění podniku se věnuje problematice odhadu bezrizikové výnosnosti pro výpočet diskontní míry. Cílem této práce je demonstrovat vliv metody odhadu bezrizikové úrokové míry na hodnotu ocenění podniku na základě příkladu vybraného ocenění podniku. První část práce se věnuje nákladům vlastního a cizího kapitálu a průměrným váženým nákladům kapitálu. Následující část se zabývá definicí bezrizikové úrokové míry a ratingem jako indikátorem kreditního rizika. Práce se dále zabývá teoretickými metodami pro odhad bezrizikové úrokové míry a jejich praktické aplikaci. Hodnoty vypočtené na základě teoretických přístupů jsou poté aplikovány ve výpočtu diskontní míry pro výpočet současné hodnoty peněžních toků vybraného podniku.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses