Řízení programů v komerční sfréře a veřejné správě - Táborský, Tomáš; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Beneš, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na téma program managementu, jeho fungování a vznik v kontextu s project managementem. Cílem je zpracovat standardy a metodiky pro práci s programy, odhalit jejich rozdíly a důvody, které vedou k jejich vzniku. Hlavní pozornost je věnována porovnání životních cyklů programu dvou významných komerčních standardů a následně i s přístupem státní správy. Rozdíly ve fungování státního a soukromého sektoru jsou jednou z hlavních os celé práce a každá část této práce jim věnuje pozornost. Práce se snaží osvětlit principy fungování program managementu a na zvolených příkladech demonstrovat příčiny rozdílného fungování. V závěrečné části na základě těchto rozdílů definuje silné a slabé stránky jednotlivých přístupů a snaží se navrhnout možnosti využití výhod jednoho přístupu k posílení druhého.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses