Specifika projektového řízení v prostředí nadnárodních projektů systémové integrace a návrh rámcového konceptu jejich řešení - Jiřík, Karel; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Beneš, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Předmětem diplomové práce je analýza specifik projektového řízení v rámci nadnárodních projektů systémové integrace a následné vypracování rámcového návrhu jejich řešení. Hlavním cílem práce tedy je navrhnout takové řešení, které bude naplňovat všechny požadavky specifického prostředí nadnárodních projektů systémové integrace a navíc bude možné tento rámcový návrh implementovat do stávajícího modelu projektového řízení, jenž je aplikován ve společnosti, ve které autor působí a tím přispět ke zvýšení úspěšnosti daného typu projektů. K dosažení cílů práce byl zvolen postup, v rámci kterého je nejprve vymezeno prostředí nadnárodních projektů systémové integrace, včetně vymezení nejdůležitějších pojmů, následně je provedena rešerše dostupné literatury s cílem odhalit, zdali problematika již nebyla některým z autorů řešena, následně je proveden rozbor běžně užívaných standardů projektového řízení a v druhé části práce je provedena samotná analýza specifik nadnárodních projektů systémové integrace, včetně identifikace hlavních problémů a kritických faktorů úspěšnosti těchto projektů a v poslední části práce je na základě analýzy vypracován zmíněný rámcový koncept řešení těchto specifických aspektů. Tomuto členění také odpovídá struktura celého textu práce. Hlavním plánovaným přínosem práce je, jak již bylo zmíněno, analyzovat dosud poměrně málo popsané prostředí velkých, nadnárodních projektů systémové integrace, a následně pomocí změn v rámci projektového řízení zlepšit úspěšnost realizace těchto projektů ve společnosti, ve které autor působí.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses