Ekonomické dopady změn sazeb DPH na české poplatníky - Jánková, Vendula; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této diplomové práce je analyzovat ekonomické dopady změn sazeb DPH na české domácnosti. Zkoumány jsou celkem tři režimy sazeb DPH a to základní a snížená sazba DPH ve výši 21% a 15%, jednotná sazba DPH ve výši 17,5% a základní a dvě snížené sazby DPH o hodnotách 21%, 15% a 10%. Prvním ze dvou dílčích cílů této práce je přiřadit při každém z posuzovaných režimů sazeb DPH příslušné míry zdanění k oddílům, skupinám a třídám klasifikace CZ-COICOP. Druhým dílčím cílem je následně zhodnotit dopady rozdílného daňového zatížení způsobeného odlišným režimem sazeb DPH na české domácnosti rozdělené do decilů podle jejich příjmů.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses