Ekonomika sportovní organizace - Prorok, Josef; Kotáb, Jiří; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá problematikou ekonomiky sportovních organizací a celkovou analýzou současného stavu financování sportu v České republice, jeho přínosy, zdravotní prospěšnosti a také porovnání s jinými zeměmi v rámci Evropské unie. Hlavním garantem sportu v České republice je Ministerstvo školtví mládeže a tělovýchovy, které ve spojení se střešními organizacemi realokují prostředky na podporu sportu pomocí dotačních programů. Záměrem práce je zanalyzovat hospodaření dvou klíčových střešních organizací a představitelů českého sportu Českého olympijského výboru a České unie sportu a navrhnout doporučení na zefektivnění systému přerozdělování finančních prostředků včetně vymezení nejvyšší sportovní autority, která bude schopna reprezentovat zájmy sportu vůči mezinárodním institucím, zákonodárným orgánům, státním institucím, krajským a obecním orgánům, loterijním společnostem nebo potenciálním sponzorům.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses