Orientace a adaptace zaměstnanců ve společnosti Subterra a.s. - Shulhay, Inna (2014)
Obsahem této práce je řešení dvou konkrétních situací z oblasti orientace a adaptace zaměstnanců. První část práce je věnována analýze adaptačního a orientačního procesu společnosti Subterra a.s. včetně návrhů doporučení na zefektivnění tohoto procesu. Druhá část práce je zaměřena na systém přípravy zaměstnanců na vyslání do zahraničí, který umožní úspěšnou adaptaci v cizině. V této části jsou popsány záležitosti, které je potřeba vyřídit před vysláním zaměstnanců na zahraniční pobočku a informace, se kterými je potřeba zaměstnance seznámit proto, aby jejich adaptace v cizině a celá zahraniční mise proběhla úspěšně a aby cíle expatriace byly splněné. Práce čerpá z české i zahraniční literatury. Praktická část práce vychází především z interních materiálů společnosti Subterra a.s., z konzultací s vedoucí oddělení rozvoje lidských zdrojů v Subterra a.s. -- Mgr. Janou Jakoubkovou a také z mé zkušenosti s výkonem práce v zahraničí.