Možnosti a omezení 3D RepRap tiskáren a jejich využití na trhu - Žižka, Ondřej (2014)
Teoretická část práce se věnuje vztahu open source licencí a inovací, rapid prototypingu či technologiím používaným k 3D tisku. Rovněž zde nalezneme srovnání vybraných RepRap tiskáren. Hlavním cílem práce je prozkoumat možnosti a omezení 3D RepRap tiskáren a zároveň analyzovat jejich využití na českém trhu. Cílem Aplikační části práce je potom na konkrétní vybrané RepRap tiskárně otestovat její využití a prozkoumat možnosti 3D tisku na těchto zařízeních. V poslední části práce je proveden výzkum na téma využití 3D tiskáren, jehož cílem je nalézt odpověď na hlavní výzkumnou otázku - kdo a za jakým účelem si tyto 3D tiskárny pořizuje.