Poskytovatelé vývojových platforem v modelu PaaS - Staněk, Jan (2015)
Hlavním cílem práce je práce je analýza platformních služeb se zaměřením na Rich Internet Application. Práce vysvětluje využité technologie a platformy pro vývoj aplikací v internetovém prohlížeči. Dále se zaměřuje i na srovnání dvou velkých konkurentů v oblasti Rich Internet Application. Dalším cílem práce je srovnat poskytovatelů celých vývojových platforem v modelu PaaS. Dále je v práci popsán Cloud Computing, jeho definice, budoucnost, historie a modely. V práci je obsaženo vysvětlení co to je Rich Internet Application, jejich výhody, využití a popis jednotlivých zástupců.