Stanovaní hodnoty podniku GlaxoSmithKline s.r.o. - Mádle, Jakub; Scholleová, Hana, 1964-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
V rámci své diplomové práce jsem stanovit cíl určit hodnotu společnosti GlaxoSmithKline s.r.o.. Nejprve jsem provedl strategickou analýzu, ve které jsem se zaměřil na makro a mikro prostředí. Poté jsem pokračoval finanční analýzou společnosti, v rámci které jsem provedl horizontální, vertikální a poměrovou analýzu. Z té vyplynulo, že hospodaření podniku je v pořádku a je možné stanovit hodnotu společnosti. Pro potvrzení tohoto faktu jsem aplikoval bankrotní a bonitní modely. Následně jsem přešel k samotnému stanovení hodnoty společnosti, pro které jsem použil metodu dvoufázové DFC entity. Výsledek jsem následně doplnil o citlivostní analýzu a alternativní stanovení hodnoty podniku pomocí účetní hodnoty.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses