Využití sociálních sítí pro zvýšení konkurenceschopnosti firmy - Brilová, Lenka (2014)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití sociálních sítí pro zvýšení konkurenceschopnosti firmy. Nejprve jsou zde vysvětleny pojmy jako sociální síť, sociální média a následně jsou teoreticky popsány oblasti, ve kterých je možno sociální sítě využít v podnikání. Práce obsahuje teoreticky zpracovaný postup vstupu společnosti na sociální sítě a představuje nástroje vhodné pro jejich monitoring a analýzu. Prakticky se práce zabývá tanečním klubem Beton, kde je provedena kritická analýza stávajícího postoje klubu k sociálním sítím, analýza profilů konkurence a vzájemné srovnání. Následně je vybrán vhodný monitorovací nástroj a navrhnut systém monitoringu sociálních sítí pro daný klub