Zakladatelský finanční projekt kavárny - Lešniovská, Tereza (2015)
Cílem této bakalářské práce je sestavení zakladatelského finančního projektu pro společnost Kino Káva s.r.o. V teoretické části jsou představeny základní pojmy týkající se podnikání, postup strategické a marketingové analýzy, zásady finančního řízení, cenová kalkulace, struktura majetku a kapitálu, problematika daní, zakladatelský rozpočet a poměrové ukazatele hodnotící zdraví podniku. V praktické části je nejdříve společnost představena, následuje analýza mikrookolí a makrookolí a poté se zaměřím na marketingový mix. Dále je sestaven zakladatelský rozpočet ve třech variantách -- realistické, optimistické a pesimistické vždy pro první tři roky podnikání. V závěrečné části jsou jednotlivé varianty zhodnoceny na základě účetních výkazů a poměrových ukazatelů.