VÝVOJ ÚZEMNÍ STRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY ČR PO ROCE 1989 - Vitnovský, Jan; Matula, Miloš; Rys, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Obsahem diplomové práce je analýza vývoje územní struktury veřejné správy ČR. Přínosem práce je zhodnocení současného stavu české veřejné správy po provedených správních reformách, které však nebyly z hlediska svých záměrů dodnes završeny. Aktuálnost práce spočívá v návrzích řešení současných nejzávažnějších problémů výkonu veřejné správy v území, které nebyly dosavadními reformními kroky napraveny. Při zpracování jednotlivých návrhů bral autor v úvahu historický vývoj dané problematiky od roku 1848, názory odborníků zabývajících veřejnou správou v ČR a aktuální návrhy vypracované Ministerstvem vnitra. Mezi hlavní kroky, které by zlepšily současný stav veřejné správy v ČR, autor řadí zrušení zákona č. 36/1960 Sb., o územním členění státu, zrušení obcí s pověřeným obecním úřadem (obce 2. stupně) a redukci kompetencí malých obcí v přenesené působnosti.
Vedoucí práce: Miloš Matula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses