Vliv rychlého růstu počtu obyvatel na rozpočtové hospodaření obcí - Vlčan, Tomáš; Sedmihradská, Lucie; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním vlivu růstu počtu obyvatel na hospodaření obce. Text se věnuje rozboru fungování obcí v ČR, způsobu jejich financování a vymezení pravomocí činitelů, kteří se podílejí na jejich řízení. Pomocí teoretických informací jsou prozkoumány reálné rozpočty vybraných obcí se zaměřením na změny v těchto výkazech v období let 2001 -- 2011. Cílem práce je zjistit, jak se do finančních výkazů vybraných obcí projeví fakt, že se do nich přistěhoval velký počet nových obyvatel.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses