Projekt výběru personálního informačního systému na příkladu konkrétní společnosti - Náhlovská, Klára; Střížová, Vlasta, 1946-; Pavelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce Projekt výběru personálního informačního systému na příkladu konkrétní společnosti je zaměřena na výběr vhodného personálního informačního systému (dále jen PIS) pro společnost Jan Becher Karlovarská Becherovka a.s. (dále jen Jan Becher). Cílem práce je vybrat na českém trhu nejvhodnějšího dodavatele PIS, jehož nabídka bude nejlépe splňovat požadavky zadané společností. K naplnění hlavního cíle práce je potřeba splnit i další dílčí cíle. Prvním z nich je analýza současného provádění personálních činností ve společnosti, na základě které budou stanoveny funkční požadavky na systém, nadefinována kritéria výběru a stanoven požadovaný cílový stav. Dalším dílčím cílem je zmapování trhu informačních a komunikačních technologií za účelem oslovení potenciálních dodavatelů, získání a posouzení nabídek až po rozhodnutí o nejvhodnějším dodavateli PIS pro společnost Jan Becher. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny pojmy jako personální evidence, PIS včetně dalších souvisejících teoretických východisek a dále je zde uveden modelový postup při výběru a zavádění PIS. V praktické části je představena společnost Jan Becher jako taková. Dále jsou uvedeny důvody, které vedly společnost k rozhodnutí o změně stávajícího systému. Především se tato část věnuje analýze současné situace ve společnosti, analýze trhu informačních a komunikačních technologií, posouzení získaných nabídek a výběru vhodného dodavatele PIS pro společnost Jan Becher.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses