Analýza železničního spojení Kladenska s Prahou - Škripko, Jindřich (2014)
Tato bakalářská práce analyzuje současný stav železničního spojení Kladna s Prahou. Účelem práce je zhodnotit uvedené železniční spojení z celkového hlediska i z pohledu jednotlivých obcí, najít vyskytující se problémy, odhalit jejich příčiny a navrhnout možná řešení. Teoretická část shrnuje poznatky o železniční a veřejné dopravě. Praktická část aplikuje tyto poznatky na zkoumanou trať a dále se zabývá jednotlivými obcemi podél trati a jejich spojením s Prahou. Obsahem práce je taktéž vyhodnocení nejnovějšího přepravního průzkumu na sledované trati.