Sociální podnikání v ČR - Ptáčníková, Lucie; Vávrová, Hana, 1970-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce se zabývá sociálním podnikáním v České republice. Cílem je analyzovat nynější situaci sociálního podnikání. Vyzdvihuje význam sociální ekonomiky jako prostoru mezi veřejným státním sektorem a soukromým tržním sektorem. Zaměřuje se na současné podniky, které se považují za "sociální" a hledá jejich společné znaky. Zjišťuje, kdy byly jednotlivé sociální podniky založeny, jaká je jejich právní forma, obor činnosti a proč se považují za sociální. Popisuje standardy a porozumění sociálního podnikání v praxi. Práce je řešena také v mezinárodním kontextu, snaží se identifikovat, kde by se Česká republika mohla inspirovat a čím. Podrobněji je rozebráno sociální podnikání v Irsku, dle stejných kritérií jako je analyzováno sociální podnikání v ČR. Přínosem této práce je vytvoření přehledu sociálního podnikání.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses