Finanční analýza Aerolux, s.r.o. - Prokšanová, Jana (2014)
Cílem práce je provést u společnosti Aerolux s.r.o. analýzu za období 2010- 2014 pomocí ekonomických ukazatelů. V teoretické části se pokusím ukazatele metodicky popsat a vysvětlit. V aplikační části je následně využiji. Aplikační část se skládá z výstupů provedených výpočtů a jich vysvětlení a komentářů. Bude se skládat z vertikální a horizontální analýzy účetních výkazů, rozdílových analýz, tedy z analýzy pracovního kapitálu a optimální výše oběžného majetku. Dále z poměrových ukazatelů, ukazatelů rentability, zadluženosti, likvidity a aktivity. V poslední části provedu analýzy pomocí ukazatele ekonomické přidané hodnoty- EVA, ke které využiji i výpočtu nákladů na vlastní kapitál pomocí ratingového modelu. V závěrečné části shrnu zjištěné poznatky a skutečnosti a uvedu případné doporučení.