Finanční analýza Aerolux, s.r.o. - Prokšanová, Jana; Štamfestová, Petra, 1984-; Přenosil, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem práce je provést u společnosti Aerolux s.r.o. analýzu za období 2010- 2014 pomocí ekonomických ukazatelů. V teoretické části se pokusím ukazatele metodicky popsat a vysvětlit. V aplikační části je následně využiji. Aplikační část se skládá z výstupů provedených výpočtů a jich vysvětlení a komentářů. Bude se skládat z vertikální a horizontální analýzy účetních výkazů, rozdílových analýz, tedy z analýzy pracovního kapitálu a optimální výše oběžného majetku. Dále z poměrových ukazatelů, ukazatelů rentability, zadluženosti, likvidity a aktivity. V poslední části provedu analýzy pomocí ukazatele ekonomické přidané hodnoty- EVA, ke které využiji i výpočtu nákladů na vlastní kapitál pomocí ratingového modelu. V závěrečné části shrnu zjištěné poznatky a skutečnosti a uvedu případné doporučení.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses