ALTERNATÍVY A DOPADY PRIPRAVOVANÝCH REFORIEM NA SYSTÉM VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA V ČESKEJ REPUBLIKE - Kutlák, Štefan (2014)
Predkladaná diplomová práca analyzuje aktuálne reformné opatrenia ministra zdravotníctva MUDr. Svatopluka Němečka, MBA a kritizuje ich dopad na dlhodobú stabilitu avyrovnanosť financovania zdravotníctva vČeskej republike. Na základe komparácie aanalýzy reforiem zdravotníctva vUSA a Holandsku avsúvislosti s technologickými trendmi prináša návrhy koncepčných riešení, ktoré majú pomôcť k smerovaniu vytvoriť dlhodobo stabilný a moderný systém verejného zdravotníctva v Českej republike.