Bankovní unie - Konupková, Lenka; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce "Bankovní unie" si klade za cíl detailně rozebrat a popsat koncept bankovní unie, s přihlédnutím k předkrizovému vývoji a harmonizaci pravidel. Kromě seznámení se s jednotlivými pilíři bankovní unie se práce rovněž snaží odkrýt potenciální rizika spojená s harmonizací pravidel a centralizací dohledu v ECB. Bankovní unie podmiňuje povinný vstup společnou měnou euro, čímž se naskýtá příležitost analyzovat výhodnost států s vlastní měnou. Ta bude uvedena na příkladu ČR, jíž je věnována samostatná, čtvrtá kapitola. Práce je obohacena o názory ekonomů a politiků, k nimž je připojen i vlastní autorčin komentář
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses